Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر ابوالفضل نیکوسیر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: داروهای آرامبخش، ضدافسردگی و مسکن‌های غیر مخدر از بیشترین داروهایی است که منجر به بروز مسمومیت در بزرگسالان می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم با بیان اینکه در این مورد مسمومیت، مردان سهم بیشتری از زنان داشته‌اند، اظهار کرد: از آغاز سال ۱۴۰۰ در جهرم، بیشترین موارد مسمومیت با تعداد ۴۳۰ نفر مربوط به مواد شیمایی شامل شوینده‌های خانگی، حشره‌کش‌ها، مونواکسید کربن، مواد نفتی، الکل، مرگ موش و قرص برنج بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسوول با اشاره به مسمومیت های دارویی گفت: از آغاز سال۱۴۰۰ تا کنون، ۲۵۵ مورد مسمومیت دارویی در بیمارستان‌های جهرم گزارش شده است که تعداد موارد مسمومیت در خانم‌ها بیشتر از آقایان بوده است.

به گفته وی مسکن‌های غیرمخدر مانند استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ژلوفن، دیکلوفناک، ناپروکسن و... و کورتون‌ها از داروهایی بوده که بیشترین مسمومیت‌های دارویی را ایجاد کرده است.

دکتر نیکوسیر در ادامه با اشاره به دیگر مسمومیت‌های ایجاد شده از آغاز سال اول ۱۴۰۰ گفت:  ۱۰۴ مورد مسمومیت ناشی از سوءمصرف مواد، ۲۲۴ مورد مسمومیت ناشی از گزیدگی ها و ۱۳۸ مورد مسمویت با مواد شوینده خانگی گزارش شده است.

به گفته معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم، ۴۵ نفر با متادون و ۸۶ نفر با الکل مسموم شده اند.

دکتر نیکوسیر با اشاره به مسمومیت‌های ناشی از گزیدگی در نیم سال اول ۱۴۰۰ گفت: گزیدگی با عقرب از شایع‌ترین مسمومیت‌ها بوده است.

مسمومیت با شوینده‌ها خطرناک است

کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز به ایرنا گفت: در سال گذشته بر اساس آمارهای دریافت‌ شده از بیمارستان‌های مرجع مسمومیت در کشور، مسمومیت دارویی اولین علت مراجعه به بخش مسمومیت‌ها بوده و تا سقف ۴۰ درصد از مراجعان با دارو مسموم شده بودند.   

دکتر نگار قناعتیان افزود: در بزرگسالان بیشترین داروهایی که منجر به بروز مسمومیت می‌شوند، داروهای مؤثر در بیماری‌های اعصاب و روان خصوصا داروهای آرام‌بخش، ضد افسردگی و مسکن‌های غیرمخدر هستند.

کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به خطرناک بودن مسمومیت با دسته دارویی باربیتورات‌ها مانند فنوباربیتال که در صرع و حملات تشنج استفاده می شود گفت:  مسمومیت با این نوع داروها بسیار خطرناک است، چون پنجره درمانی باریکی دارند و مصرف دز پایینی از این داروها منجر به مرگ می‌شود و به دلیل اینکه آنتی دوت خاصی  ندارند، برگشت بیمار مسموم‌شده با آن بسیار سخت است.

این داروساز با بیان این مطلب که مسمومیت با شوینده‌ها خطرناک است گفت:  افراد اغلب اطلاع دقیقی از مدیریت بحران در زمان مسمومیت با این دسته ندارند و اولین کاری که انجام می‌دهند القای استفراغ است که اشتباه‌ترین کار ممکن در مسمومیت با شوینده‌هاست و امکان آسیب شدید به مجاری دستگاه گوارش وجود دارد.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها اقلام دارویی سازمان غذا و دارو > مسمومیت دارویی بیماری > مسمومیت جهرم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقلام دارویی سازمان غذا و دارو مسمومیت دارویی بیماری مسمومیت اقلام دارویی سازمان غذا و دارو مسمومیت دارویی بیماری مسمومیت جهرم مورد مسمومیت مسمومیت ها شوینده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟

به گزارش خبرنگار آنا، اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از هفته گذشته که محمد پیکانپور مدیرکل آن با حکم معاون رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه رفت، بدون مدیرکل باقی مانده است و تا امروز نیز سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو که خود در ادواری سمت مدیرکل دارو را بر عهده داشت هنوز برای این اداره کل مهم سرپرستی تعیین نکرده است.

اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو متولی اصلی تأمین، نظارت و سیاست‌گذار اصلی دارو در کشور است و می‌توان گفت مهمترین و اصلی‌ترین نهادی در کشور است که نبض دارو در کشور را در دست دارد. مدیران اسبق این اداره کل اکنون هم در بخش‌های دولتی و هم خصوصی نیز به عنوان اصلی‌ترین سیاست‌گذاران و فعالان حوزه دارو محسوب می‌شوند، بسیاری از آنان در مقاطعی به ریاست سازمان غذا و دارو نیز رسیده‌اند محمد رضا شانه‌ساز و سید حیدر محمدی از جمله این افراد بوده‌اند.

محمد پیکانپور که تا هفته قبل مدیریت این اداره کل را بر عهده داشت از جمله نزدیک‌ترین افراد به رئیس سازمان بود مورد که در سال 1401 همزمان با ورود مجدد محمدی به سازمان غذا و دارو جایگزین شمالی در اداره کل دارو و مواد شد. در اواخر پاییز سال گذشته پیکانپور به مدیریت هولدینگ تیپیکو نیز نزدیک شد، اما در نهایت در سازمان غذا و دارو باقی ماند، چرا که یافتن جایگزینی با مشخصات پیکانپور برای محمدی مشکل بود، اما سر انجام با رفتن وی به سازمان برنامه و بودجه محمدی باید هرچه زودتر باید فردی به عنوان مدیرکل یا سرپرست اداره کل دارو به طبقه ششم سازمان غذا و دارو بفرستد.

بر اساس شنیده‌های خبرنگار آنا از سازمان غذا و دارو، محمدی از بین غلامحسین صادقیان، حسین شمالی، یک نفر را قرار است به عنوان سرپرست اداره کل دارو و مواد تحت کنترل تعیین کند.

غلامحسین صادقیان، مدیرکل کنونی حوزه ریاست سازمان غذا و دارو نیز همچون پیکانپور از نزدیکترین و معتمدترین مدیران نزدیک به سید حیدر محمدی است که پیش از این ریاست انجمن داروسازان اصفهان، معاونت اجرایی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضویت در شورای شهر اصفهان را بر عهده داشته است.

حسین شمالی هم پیش از این مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تحت ریاست بهرام دارایی بود. از جمله اقداماتی که در دوران مدیریت وی صورت گرفت انجام طرح جنجالی دارویار بود. با انتصاب سید حیدرمحمدی به ریاست سازمان غذا و دارو، شمالی نیز از این سمت عزل شد.

علیرضا رستمی نیز فرد دیگری است که از او به عنوان یکی از جایگزین‌های پیکانپور نام برده می‌شود، اکنون سرپرست اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو و همزمان رئیس اداره بازرسی این سازمان است که پیش از صادقیان مدیرکل حوزه ریاست سازمان غذا و دارو را بر عهده داشت.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • افزودنی های بتن
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند