Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - جابر ابوئیان عضو هیات علمی دانشگاه جهرم گفت: این اختراع که سامانه‌ کنترل مصرف انرژی آب در دو گونه سیستم سرمایشی رایج در ساختمان‌ها نام دارد به شماره ١۰۵۹۷١ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و ابسته به قوه قضائیه به ثبت رسیده است.

او با اشاره به اینکه در اغلب اقلیم‌های ایران کولر آبی می‌تواند به عنوان سامانه‌ی سرمایی غالب در اکثر روزهای فصل گرم جوابگو باشد، گفت: در برخی از روزها و یا در برخی از ساعات روز سیستم کولر تبخیری نمی‌تواند شرایط آسایش حرارتی ساکنان را برآورده کند و به همین دلیل در برخی از مناطق جنوبی کشور علاوه بر کولرهای تبخیری از سیستم‌های سرمایی تراکمی نظیر کولر گازی یا اسپیلت نیز در منازل مسکونی و مکان‌های عمومی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوئیان گفت: سامانه‌های تبخیری مصرف آب و سامانه‌های تراکمی مصرف برق چشمگیری دارند که لازم است ساعات استفاده و نحوه‌ عملکرد آن‌ها به نحو قابل قبولی مدیریت شود که ضروری است برای دستیابی به شرایط آسایش حرارتی ساکنان با کمترین مصرف انرژی یک سیستم کنترلی هوشمند دما و رطوبت طراحی تا با تعیین محدوده‌ کاری با توجه به شرایط جوی محیط بیرون میان عملکرد کولر آبی و سیستم سرمایی  تراکمی (کولر گازی) مدیریت شود.

 عضو هیات علمی دانشگاه جهرم گفت: در اختراع پیشنهادی الگوریتمی مطابق روابط ترمودینامیکی طراحی شده که قابلیت اجرا بر روی یک سیستم کنترلی را دارد که مطابق این الگوریتم و با استفاده از نمودار سایکرومتریک، سنسور به کار رفته در سیستم، دما و رطوبت محیط بیرون ساختمان را اندازه‌گیری می‌کند و به سیستم کنترلی ارسال می‌کند که سیستم مطابق برنامه‌ اعمال شده به آن طبق الگوریتم پیشنهادی، تعیین می‌کند که با توجه به شرایط جوی محیط بیرون استفاده از کدام سیستم سرمایی( کولر آبی یا گازی) در ساختمان بازدهی بهتری دارد و آن سیستم را راه‌اندازی می‌کند.

ابوئیان با بیان اینکه اختراع دوم نیز با همکاری عباس رضائی، دانش‌آموخته دانشگاه جهرم انجام شده، گفت: عنوان این اختراع پیشران آبی-بادی مگنوس بوده که به شماره ثبتی  ١٠۳٠٠۳ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.

او با تاکید بر اینکه این اختراع طرح نوینی از شناوری سطحی با نیرو محرکه‌ای تحت اثر مگنوس است و  قابلیت استفاده از انرژی باد و جریان آب را دارد، گفت: در طرح پیشنهادی با توجه به تغییر ارتفاع استوانه، می‌توان بر خلاف روتور فلتنر که تنها از انرژی جریان باد تحت اثر مگنوس برای تولید نیروی پیشران استفاده می‌کند، از انرژی جریان آب نیز با توجه به پتانسیل بالای آن، استفاده کرد.

 عضو هیات علمی دانشگاه جهرم گفت: از جمله مهمترین کاربرد این سیستم می‌توان به استفاده از آن در انواع شناورهای سطحی به جای بادبان نام برد که در صنعت کشتی‌سازی بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند با کاهش مصرف سوخت از نظر اقتصادی و زیست محیطی نیز بسیار مناسب باشد.

کشتی روتور از نوع کشتی طراحی شده برای استفاده از اثر مگنوس برای نیروی محرکه است. این کشتی، حداقل تا حدی، توسط روتورهای عمودی بزرگ، که گاهی اوقات به عنوان بادبان‌های روتور شناخته می‌شوند، به حرکت در می‌آید.

کشتی‌هایی که از نوع روتور مهندس آلمانی فلتنر استفاده می‌کنند گاهی به عنوان کشتی‌های فلتنر شناخته می‌شوند.

اثر مگنوس نیرویی است که بر جسم در حال چرخش در جریان هوای متحرک وارد می‌شود که نیرویی عمود بر هم برای جریان هوا و هم بر محور روتور ایجاد می‌کند.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز واقع شده است.

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ثبت اختراع مهندسی مکانیک دانشگاه جهرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۳۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فخرالسادات هاشمی معاون امور مدارس سمای استان بوشهر در نخستین کارگروه ساماندهی تولید لباس فرم دانش‌آموزان این مدارس اظهار کرد: برای ساماندهی و مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه به‌منظور تأمین لباس فرم دانش‌آموزان، یک کارگروه تخصصی با مشارکت و عضویت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قبل از سال تحصیلی جدید زمینه تهیه تولید لباس فرم دانش آموزان مطابق با استاندارد‌های موجود در حوزه تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید را فراهم می‌کنیم، اضافه کرد؛ لباس فرم دانش‌آموزان مدارس سما در استان باید با نگاه رونق تولید و مطابق با استاندارد‌های موجود در تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید و با استفاده از پارچه باکیفیت ایرانی تهیه و دوخت شود.

معاون امور مدارس سمای استان بوشهر افزود:‌ تولید این لباس‌ها از طریق فراخوان و جذب متخصصین داخل دانشگاه و سایر متخصصان خارج از دانشگاه برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک با انعقاد تفاهم‌نامه انجام می‌شود. این کار مهم با مشارکت معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی استان و مدیریت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان به اجرا درمی‌آید.

هاشمی عنوان کرد:‌ لباس از منظر جامعه‌شناختی و مباحث فرهنگی مهم‌ترین وجه ظاهر هویت بخشی انسان است و در بحث هویت بخشی همان‌گونه که مقام معظم رهبری تأکید داشتند، آموزش و پرورش مکلف بوده روی هویت کار کند و هویت‌ساز باشد که یک وجه آن لباس فرم مدارس است. آموزش و پرورش نباید تابع سلیقه‌های نامتقارن و مخالف با فرهنگ دینی و ملی باشد، آموزش و پرورش خودش باید بر مبنای اصول علمی، فرهنگ ایجاد کند.

وی بیان کرد: در توزیع و تهیه پوشاک لباس فرم مدارس باید فرهنگ ایرانی اسلامی، عدالت رعایت شود و دانش آموزان نیازمند هم با حفظ کرامت مورد توجه قرار گیرد.

همکاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزد بوشهر در تولید لباس فرم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز گفت: این معاونت با مشارکت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان استان و با استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی خود به‌منظور برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن سیاست‌ها و راهبرد‌ها و شیوه‌نامه ساماندهی تولید لباس فرم دانش آموزان مدارس سما و تدوین و ابلاغ فرآیند اجرایی کار مطابق با دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در استان و با هماهنگی کامل با معاونت امور مدارس سما استان و دیگر اعضای کارگروه و کمیته‌های اجرایی در سطوح مختلف اقدام می‌کند.

عبدالرحیم پذیرا ادامه داد:‌ یکی از مهم‌ترین اهداف طرح و تولید پوشاک و لباس فرم مدارس، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و صیانت از موازین شرعی و عرفی در لباس فرم دانش‌آموزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش آنا، در این جلسه مسائلی همانند فراخوان و چاپ پوستر نسبت به ثبت‌نام اعضای هیئت علمی تمام‌وقت، وابسته، مهارت یاران، دستیاران آموزشی، دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه هر یک از اعضا به بیان نظرات خود در این باره پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از «شب آبستن» در نمایشگاه کتاب تهران
  • نقش ویژه مهندسی مکانیک سنگ را در توسعه کشور جدی بگیریم
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • استقرار نخستین موتور هواپیما در دانشگاه حکیم سبزواری
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود