Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدجعفر محبی روز چهارشنبه با بیان اینکه احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما بیشتر از دیگر ایام سال است، گفت: با وجود اینکه احتمال بروز این بیماری در همه ایام سال وجود دارد، اما با فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها، احتمال شیوع بیماری که جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است، بالا می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: تب کریمه کنگو (CCHF) نوعی بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که به صورت ناگهانی شروع می‌شود و بسیاری از افراد در اثر ابتلاء به بیماری جان خود را از دست می‌دهند. بیشترین علت ابتلای بیماران، تماس با دام یا مصرف گوشت‌های آلوده حاصل از ذبح دام‌های غیرمجاز است.

وی اظهار کرد: بیماری با تب ناگهانی، ضعف، سردرد شدید در ناحیه پشت و کمر و بی‌اشتهایی ظاهر و خونریزی‌های زیرپوستی از روز چهارم بیماری شروع می‌شود، همچنین خونریزی از لثه، بینی، ریه، روده و رحم و....... در موارد شدید و مرگبار بیماری مشاهده می‌گردد و مرگ و میر به علت خونریزی شدید و شوک رخ می‌دهد.

وی از مردم خواست تا برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از مصرف جگر خام ونیم پخت خودداری کنند و تأکید کرد: مردم گوشت مورد نیاز خود را از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و لاشه تازه دام را به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند.

کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری‌ها،هم  با بیان اینکه دام آلوده به ویروس تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو به ظاهر سالم بوده و علامت خاصی ندارد، افزود: این بیماری با وجودی که در دام بدون علامت است و نهایتا با ایجاد یک تب خفیف دو تا هفت روزه همراه باشد، اما در انسان علائم خطرناک و حتی کشنده ای دارد.

هایده پروین با بیان اینکه یک نوع ویروس که در بدن بندپایان وجود دارد عامل بیماری است، افزود: این ویروس در بدن یک نوع کنه تکثیر پیدا می‌کند و می‌تواند با ایجاد گزش ویروس را وارد بدن میزبان‌های دیگر (انسان، گاو، گوسفند، شتر مرغ، خرگوش و جوجه تیغی و... ) کند.

این کارشناس  تأکید کرد: گزش کنه آلوده یا له‌کردن آن، تماس با خون، ترشحات و بافت آلوده دامی و  تماس با خون و بافت بیماران  راه‌های انتقال بیماری به انسان است  و اگر در دوره‌ای که دام آلوده به ویروس باشد، ذبح شود یا در جریان مواردی مانند وضع حمل دام تماس با خون، ترشحات یا بافت آلوده پیدا شود، می‌تواند موجب انتقال ویروس به انسان شود.

پروین  بیان کرد: دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاه، قصابان، افرادی مستقیم با حمل و نگهداری دام سروکار دارند، خانم‌های خانه‌دار، دامپزشکان، کارکنان بهداشتی و درمانی (بیمارستان‌ها) بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند.

کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری‌ها، گفت: دام یا حیوان آلوده به ویروس علائم قابل توجهی ندارد، پس از گزش کنه آلوده، ویروس تا یک هفته در بدن دام باقی می‌ماند و در همان زمان می‌تواند بیماری را منتقل کند. در کشور ما شایع‌ترین راه انتقال ذبح دام‌های آلوده و تماس با لاشه دام، خون و احشا پس از ذبح است.

پروین افزود: بانوان خانه‌دار بیشتر در هنگام خردکردن گوشت دام آلوده‌ای که در منزل ذبح می‌شود، مبتلا می‌شوند.این بیماری که بیشتر در فصل گرم شیوع می‌یابد و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آن، رعایت اصول بهداشتی است.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از این بیماری گوشت و فراورده‌های گوشتی را از مکان‌های مطمئن، خریداری شود، ادامه داد: گوشت خریداری شده باید دارای مهر تایید دامپزشکی باشد و از مصرف گوشت دامی که به طور غیربهداشتی ذبح و عرضه شده است، پرهیز شود. همچنین از خرید  و مصرف گوشت دام مشکوک، جداً خودداری شود.

این کارشناس با بیان اینکه ذبح دام باید در کشتارگاه انجام شود، تصریح کرد: بیشترین خطرآلودگی؛ زمان ذبح  دام، پوست‌کندن و قطعه‌قطعه‌کردن گوشت تازه است، بنابراین هنگام ذبح دام  باید از دستکش، چکمه، عینک و ماسک استفاده شود.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها بیماری‌ های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیماری جهرم بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیماری بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیماری جهرم بهداشت و سلامت کریمه کنگو ذبح دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۳۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد

  محمدکاظم مومنی  اظهار کرد: طبق ابلاغ وزارت بهداشت تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف اند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیص و درمانی، دارو و ترخیص کودکان زیر هفت سال که دارای بیمه هستند را به صورت رایگان انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه خدمات دارویی قابل ارائه به کودکان زیر هفت سال که به صورت سرپایی در بیمارستان ها انجام شود رایگان نیست تصریح کرد: رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال گامی بلند جهت حمایت از آینده سازان مملکت و خانواده‌های آنان است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد: کودک تا هفت سالگی در معرض خطر انواع بیماری‌ها قرار دارد که ممکن است برخی از این بیماری ها را تا آخر عمر به همراه داشته باشد بر همین اساس باید درمان در دوران کودکی آغاز شود و به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو